Onderwijs begint met een visie

Pedagogische visie

Elk docententeam heeft een (pedagogische)visie op begeleiding, een visie waarin wij vastleggen hoe wij omgaan met elkaar en met de studenten. En uiteraard ook wat ons plan is om onze studenten te leren leren.

En ipv allemaal moeilijke pedagogische en ingewikkelde documenten hebben wij onze visie samengevat in 1 a4'tje met tekst. Dus heel snel en makkelijk te lezen.

Klik op de knop hieronder om onze Pedagogische visie te lezen.

Klik hier voor onze Pedagogische Visie
Presentatie van ons onderwijs

Maar hoe vertaalt die visie zich dan naar ons onderwijs?

Een visie is leuk, maar hoe vertalen wij die visie naar ons onderwijs? Dit is onze didactische uitwerking en deze kan je hieronder lezen.

Een aantal belangrijke aandachtspunten in ons onderwijs zijn :

- Docenten als coach.
- Afnemende sturing en toenemende zelfstandigheid door alle opleidingen heen.
- Echte projecten uit het bedrijfsleven implementeren in ons onderwijsprogramma.

Deze punten behandelen wij allemaal tijdens onze voorlichtingen. We leggen dan precies uit wat we bijvoorbeeld bedoelen met afnemende sturing en toenemende zelfstandigheid. Als je er vragen over hebt horen wij het uiteraard ook graag!

Klik hier voor de didactische uitwerking en presentatie

Afnemende sturing, toenemende zelfstandigheid

Ons onderwijs in vogelvlucht

Leerpark Dordrecht

Het is natuurlijk (naast onze visie en didactiek) ook goed om te weten waar al dat mooist te vinden is. Ons gebouw in Dordrecht staat op het Leerpark. Het gebouw heet Azzurro, en wij zijn (als je voor het Leerpark staat) helemaal links achteraan te vinden. Klik op het plaatje en dan kan je door het digitale Leerpark 'lopen'. Klik vervolgens op de 'hotspots' om ook bij gebouwen binnen te kijken, of om door het leerpark te lopen.

Je kan ook hier klikken voor het Leerpark in vogelvlucht