Regels voor mbo-scholen

Actuele richtlijnen

UPDATE 14 JANUARI:

Nieuwe versoepelingen zij net via de persconferentie aangekondigd.

WIJ MOGEN WEER OPEN!!!!

Hou de website met je rooster in de gaten om zeker te weten waar en hoe laat je maandag verwacht wordt. Het kan vanwege het snelle schakelen en de korte tijd om alle roosters correct aan te passen uiteraard zijn dat er nog ergens op je rooster (ONLINE) staat, of nog ergens een klaslokaal mist in dat rooster, maar wees gerust, kom maandag om 10:00 naar school dan wordt je door onze docenten verwezen naar de juiste lokalen.

Tot maandag 10 uur!!!!!

Tekst voor alle studenten van Design&Media:

Beste student,

Hopelijk krijgen we vanavond goed nieuws te horen.
De kans is erg groot dat je maandag weer fysiek naar school mag komen.
Mocht het besluit van de overheid inderdaad zijn dat het mbo weer open mag dan zien we je graag aanstaande maandag, volgens rooster (wat om 10.00 start), weer op school verschijnen.
Maar kijk zondag nog wel even goed op je (online) rooster in wel lokaal je zit. hou de uitkomst van de persconferentie van vanavond goed in de gaten.

Mocht er toch nog iets wijzigen krijg je dit uiteraard van ons te horen.

UPDATE 19 DECEMBER:

WEEK 51 GEEN LESSEN!

NIEUW ROOSTER KOMT EIND DEZE WEEK ONLINE.

Houd het online rooster in de gaten voor je aangepaste ONLINE lesrooster van 10 t/m 14 jan.

Alle studenten van Design en Media zullen deze week GEEN les aangeboden krijgen. Pas per 10 jan. zullen wij ONLINE weer lessen gaan aanbieden. Hou deze website en ook je mail in de gaten voor de laatste communicatie.

Ook als de maatregelen op 3jan. weer worden versoepeld zullen wij de eerste week na de vakantie toch ons aangepaste rooster draaien. Op deze manier kunnen wij namelijk allemaal genieten van een welverdiende vakantie en weet iedereen waar die aan toe is na de vakantie.

Persconferentie 18 december

Van maandag 20 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 zullen er geen fysieke onderwijsactiviteiten plaatsvinden en er zal, als het mogelijk is, afstandsonderwijs worden gegeven (buiten de kerstvakantie). Een uitzondering hierop zal gelden voor toetsing en examens, voor praktijkonderwijs en voor de ondersteuning van kwetsbare studenten.

Persconferentie 12 november

Persconferentie 2 november

Per 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties. Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Dit geldt onder andere voor:

 • Bij verplaatsing in mbo scholen, hogescholen en universiteiten. Als je zit mag het mondkapje af.

Persconferentie en maatregelen 14 sept

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan. Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel. Het overgrote deel van positief geteste en opgenomen patiënten is nog ongevaccineerd. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen. Alleen met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad kunnen alle maatregelen worden losgelaten, de kwetsbare mensen in de samenleving worden beschermd en blijft iedereen toegang tot zorg hebben. In november beoordeelt het kabinet de resterende maatregelen.

Bron

Vanaf maandag 30 augustus kan het mbo, hbo en wo weer verder open. Studenten en docenten hoeven geen 1,5 meter afstand te houden op de onderwijsinstelling. In het voortgezet onderwijs blijft de 1,5 meter wel gelden voor onderwijspersoneel onderling en tussen onderwijspersoneel en leerlingen.

Er geldt wel een aantal voorwaarden voor de opening van het mbo, hbo en wo:

 • Er hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.
 • Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 studenten per ruimte.
 • Preventief zelftesten blijft van belang.
 • Iedereen draagt een mondkapje buiten de les- en collegezalen.
 • Er gelden nog steeds strenge hygiënemaatregelen, zoals het wassen van de handen en het hoesten en niezen in de elleboog.
 • Er komen looproutes in gebouwen, zodat contact beperkt blijft.
 • Op de onderwijslocaties wordt gezorgd voor goede ventilatie.
 • Instellingen melden opvallende ontwikkelingen in het verzuim van medewerkers en de afwezigheid van studenten bij de regionale GGD.
 • De universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen gaan samenwerken met GGD’en. Er is informatie en voorlichting over vaccinatie voor studenten tijdens de introductieweken. En er wordt gekeken naar de mogelijkheden om tijdelijke/mobiele vaccinatielocaties ​te plaatsen.
 • Daarnaast kan er op een aantal GGD-locaties zonder afspraak worden gevaccineerd, zie www.prikkenzonderafspraak.nl.

Bron

Corona en ons onderwijs

Fysiek onderwijs is op het moment lastig te organiseren, maar wij hebben een stevig aangepast onderwijsprogramma.

Hoe gaan wij dat doen dan?!

Goeie vraag! Wij hebben keihard gewerkt en hebben naar ons idee een prima alternatief onderwijsprogramma gemaakt met z'n allen.

Het kabinet wil namelijk dat alle studenten in het middelbaar beroepsonderwijs, ook in deze bijzondere situatie, onderwijs krijgen. Nu dat tijdelijk niet op school kan, zullen wij (gedeeltelijk) onderwijs op afstand aanbieden. Voor dit studiejaar zijn de meeste examenkandidaten klaar om te starten met afstuderen en geven wij prioriteit aan studenten die dit jaar zijn gestart met één van onze opleidingen. En de studenten die terugkomen van hun stage.

Veelgestelde vragen over de maatregelen in het mbo
Davinci en Corona

Wij zijn er klaar voor

Voor de laatste Corona maatregelen verwijzen wij je graag naar de algemene DaVinci website.

Davinci.nl

Voel je je ziek?

En weet je niet zo goed wat je nu moet doen?
Daar hebben wij een handige infographic voor!

En wanneer bel je de GGD?

Ook daar hebben wij een handige infographic voor!