Onze opleidingen en onderwijsvisie in een notendop

Er valt heel veel te vertellen over onze opleidingen. Maar het is nog leuker om het te ervaren, de sfeer te proeven en te praten met onze studenten. Daarom zouden we het leuk vinden als je een dagje mee komt lopen. Maar voordat je nu meteen een afspraak maakt, nodigen wij je uit om eerst op deze pagina (en website) rond te kijken om een indruk te krijgen van onze opleidingen en hoe wij ons onderwijs vorm geven.

Onderwijsvisie

In onze onderwijsvisie beschrijven wij een aantal onderwijsaspecten die wij, als docententeam, allemaal hanteren. Deze onderwijsaspecten vormen samen ons onderwijsprogramma, ofwel ons curriculum.

Een aantal belangrijke aandachtspunten in ons onderwijs :

  • Docenten als coach.
  • Afnemende sturing en toenemende zelfstandigheid door alle opleidingen heen.
  • Echte projecten uit het bedrijfsleven implementeren in ons onderwijsprogramma.

Deze punten behandelen wij tijdens onze voorlichtingen. We leggen dan precies uit wat we bijvoorbeeld bedoelen met afnemende sturing en toenemende zelfstandigheid. Hier (KLIK) staat de presentatie over onze onderwijsvisie. Naast deze visie hebben alle docenten binnen IT&Media ook een pedagogische visie beschreven. Hierin beschrijven wij hoe wij met elkaar (studenten, docenten en medewerkers) binnen onze opleidingen omgaan. Deze kan je hier (KLIK) vinden. Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

IT & Media; een breed en specialistisch aanbod in opleidingen

De opleidingen zijn te verdelen in twee richtingen: Media en IT. Maar alle opleidingen raken en/of overlappen elkaar. Daarom werken wij als IT- en Media-opleidingen samen. Weet jij nog niet zo goed wat je later wilt worden, maar weet je wel dat het in de Media of IT is? Dan zit je bij de IT & Media goed!

Ga er maar even rustig voor zitten, wij hebben genoeg keus.

Heb je een keus gemaakt, loop dan een keer mee!

Mediavormgever (BOL, niveau 4, 4 jaar)

Design en Media

Een hele leuke niveau 4 BOL opleiding.
Bij de opleiding Mediavormgever word je uitgedaagd om een concept te ontwikkelen en een ontwerp te creëren waarmee je een unieke media-uiting vormgeeft. Voor het uitvoeren van het concept gebruik je passende onderdelen die grafisch, interactief, of audiovisueel zijn. Ook kun je kiezen in je ontwerp voor elementen als animatie of fotografie of een combinatie van deze onderdelen, maar altijd passend bij de opdracht en bij je eigen stijl.

Meer informatie of inschrijven?

Ruimtelijk Vormgever(BOL, niveau 4, 4 jaar)

Design en Media

Een hele leuke niveau 4 BOL opleiding.
Bij de opleiding Ruimtelijk vormgever leer je vorm te geven aan concepten voor productpresentaties en ruimtelijke vormgeving. Je combineert deze vormgeving aan technische aspecten. Je gaat werken met verschillende materialen en softwareprogramma’s. Met behulp van deze onderdelen ga je stands, winkelinterieurs, product- en bedrijfspresentaties of displays vormgeven. Door communicatie met de opdrachtgever maak je een verbinding tussen de opdracht en je eigen stijl.

Meer informatie of inschrijven?

Mediaredactiemedewerker (BOL, niveau 4, 3 jaar)

Design en Media

Wil jij content-creator worden?
Als Mediaredactiemedewerker of content-creator vertaal je een boodschap in tekst, geluid of beeld voor verschillende doelgroepen en media. Je maakt o.a. teksten, achtergrondverhalen, neemt interviews af en maakt reportages. Deze media-uitingen zijn journalistiek van aard of meer gericht op communicatie. Je bedenkt onderwerpen en invalshoeken en maakt op basis daarvan filmpjes, radio-, foto- of geschreven reportages. De vakken communicatie, journalistiek en marketing zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. Tijdens de opleiding Mediaredactiemedewerker werk je in projecten met realistische opdrachtgevers.

Meer informatie of inschrijven?

Mediamanager (BOL, niveau 4, 3 jaar)

Design en Media

Als Mediamanager begeleid je mediaproducties en projecten, organiseer je evenementen en adviseer je klanten. Klantvriendelijkheid heb je hoog in het vaandel staan. Mediamanagement is een uitdagende opleiding voor studenten die houden van organiseren en regelen. Jij bent de spin in het media- en entertainmentweb. Marketing, communicatie en organisatiemanagement maken onderdeel uit van de opleiding Mediamanager.

Meer informatie of inschrijven?

Allround AV Productiemedewerker (BOL, niveau 3, 3 jaar)

Design en Media

Bij de opleiding Allround medewerker AV productie ga je alles leren over audio-visuele producties. Denk aan video’s, podcasts, film, fotografie en posts voor social media. Je wordt uitgedaagd en leert alle vaktechnische zaken die van belang zijn om een mooie productie te maken. Je leert enorm veel over het gebruik van apparatuur, beeld- en geluidsmateriaal maken en editen en het werken achter de schermen. Straks maak jij je eigen gave geluidsregistratie, interessante rapportage voor de omroep, grappige reclame of bijzondere fotoshoot! Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

Meer informatie of inschrijven?