Projecten

Projecten de kern van ons onderwijs

Projecten vormen het hart van ons onderwijs. Bij de andere vakken krijg je o.a. theorie aangeboden en ontwikkel je vaardigheden die je kunt inzetten bij de verschillende projecten. Tijdens projectenlessen ga je, samen met je medestudenten, zo veel mogelijk aan de slag met opdrachten vanuit de praktijk. Je leert o.a. welke doelen bereikt moet worden bij het ontwikkelen van een product. Zo word je goed voorbereid op de beroepspraktijk na je studie.

Klik hier als je met Joram, onze projectcoordinator, wil mailen

Afhankelijk van het soort project werk je individueel of in groepen aan de opdracht. De docenten krijgen steeds meer een begeleidende rol en beoordelen het proces en het eindproduct samen met de opdrachtgever.

De opbouw van projecten gebeurt op een geleidelijke manier, door in het eerste jaar te werken aan een combinatie van gesimuleerde en echte praktijkopdrachten. In eerste instantie zijn de docenten of andere medewerkers van het Da Vinci College dan nog opdrachtgever, maar naarmate het jaar vordert, maak je kennis met echte opdrachtgevers vanuit het bedrijfsleven. Dit maakt de projectles extra interessant en leerzaam.

Ook in de daarop volgende jaren krijg je projectlessen. De projecten worden per jaar uitdagender.  Je gaat werken aan meerdere projecten tegelijkertijd en er wordt steeds meer een beroep gedaan op verschillende vaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn communicatieve vaardigheden en beroepshouding.

Een mooie kans dat projecten biedt, is de mogelijkheid om te kiezen voor een specifiek project. Hierdoor krijg je de optie om jezelf te specialiseren in een bepaald interesse gebied. Om dit mogelijk te maken ligt er altijd een breed aanbod aan projecten klaar, zodat alle studenten zich kunnen richten op projecten die ze interessant vinden en/ of in willen verdiepen.

Voorbeelden van projecten zijn: ontwikkelen van campagnes, displays, applicaties en websites, video, animaties.