Jongeren Hebben De Toekomst #2: De Podcast

Samen met Dylan Noordenbos, vertegenwoordiger van MBO-Scalda, maak ik een serie podcasts over onze campagne als MBO-ambassadeur. In elke aflevering vertelt een mbo-ambassadeur van een andere school zijn eigen verhaal over de kansen van jongeren in het mbo.

Podcast #Jongerenhebbendetoekomst:

Inmiddels is de campagne gestart. Na een fotoshoot is de beste foto uitgekozen voor op de posters en hebben wij met het team ook de opnamedag achter de rug van de eerste challenges. Veel kan ik daar nu niet over vertellen natuurlijk. Maar geloof mij, het was super gaaf om te doen. De eerste aflevering staat op 22 maart online op het YouTube kanaal van DitIsmbo.

Toch wilde ik meer. Meer doen dan alleen de campagne, de opnames en het gala in mei! Ik wilde het verhaal vertellen van het mbo en welke kansen er liggen voor jongeren in de toekomst. In Dylan vond ik een partner, omdat hij al meer ervaring had in het maken van een podcast. In twee redactievergaderingen werkten wij ons plan verder uit en spraken al snel af om onze eerste aflevering op te nemen!

 Het is vrijdagmiddag 19 februari als Dylan, zijn tas opent op de eerste verdieping in Rosa en wij eindelijk onze eerste introductie aflevering van #JongerenHebbenDeToekomst kunnen opnemen. Maar wat gebeurt er als je voor het eerst achter een microfoon zit? Het antwoord op deze vraag kan je beluisteren in onze eerste introductie aflevering op Spotify (ook beschikbaar voor Apple).

‘Mbo’ers Pakken Aan’ laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Elke school stuurt een vertegenwoordiger. Deelnemende mbo-studenten doen mee aan 5 challenges. 3 challenges doen zij in teamverband, opgesplitst in 3 teams, team #noord, #midden en #zuid. De beste van elk team doet een pitch op het eindgala in mei.

De beste student met de beste pitch wordt verkozen tot mbo-ambassadeur van Nederland en zal een jaar het gezicht zijn van het mbo.


Jongeren Hebben De Toekomst #1: Kennismaken!

Anderhalf jaar geleden kwam ik het gebouw Rosa binnenlopen voor mijn eerste schooldag op het Da Vinci. Ik zou voor drie jaar de opleiding Redactiemedewerker gaan doen op het Leerpark om vervolgens hbo-journalistiek te gaan studeren. Dit was ongeveer mijn plan, tot er ook andere kansen kwamen.

In de eerste periode kwam ik al snel in contact met Sietske, een excellent projectleider binnen ROC Da Vinci die in contact stond met studenten die naast hun opleiding nog iets extra wilden doen binnen de school. Na een informatiemiddag kwam ik een groepje terecht en hebben we in het eerste jaar als ambassadeur hele mooie dingen mogen doen. In Ahoy op de scholenmarkt mocht ik mijn verhaal vertellen aan toekomstige studenten, met Jim mocht ik in Zwijndrecht een presentatie geven voor ouders en toekomstig studenten en daarnaast waren we ook actief op de open dag.

In april kwam het volgende project op mijn pad. Het excellent promotieteam. Een groep studenten die met elkaar een traject ingaat om zichzelf te ontwikkelingen in presenteren en samenwerken. Tijdens dit traject wordt één student verkozen tot MBO-Schoolambassadeur en doet mee aan de landelijke campagne ‘Mbo’ers pakken aan’. Nu 9 maanden later zal ik ROC Da Vinci hierin vertegenwoordigen. Met een doel: Mijn verhaal vertellen aan anderen zodat ook zij weten welke kansen er zijn en welke kansen je kan pakken!

In de komende periode wil ik jullie meenemen in mijn verhaal en ervaringen en zal ik meer uitleg geven over de boodschap, de hashtag en het doel: #jongerenhebbendetoekomst.

Mbo’ers Pakken Aan laat zien dat mbo-studenten met twee benen in de maatschappij staan. Kijkers maken kennis met hun motivatie en hun talenten. Elke school stuurt een vertegenwoordiger. Deelnemende mbo-studenten doen mee aan het programma en doen dat in 5 challenges. De beste wordt verkozen tot mbo-ambassadeur van Nederland en zal een jaar het gezicht zijn van het mbo.

Website: www.ditismbo.nl