De verhuizing van gebouw Rosa naar gebouw Azzurro

Wij zijn inmiddels een jaar weg uit gebouw Rosa

Wat een zooi hebben wij de afgelopen 15 jaar verzameld! Niet normaal, alles is door onze docenten uitgezocht en ingepakt. Een immense klus die wij toch maar mooi even geklaard hebben.

Flinke berg zooi

Nadat alle spullen zijn uitgezocht en ingepakt is het alles in karren laden en wachten tot de verhuizers komen. Ondertussen zijn de huismeesters druk met het weghalen van de apparatuur en de wandpanelen.

Lege gangen

Huismeesters halen de wandpanelen weg waar altijd het werk van onze studenten op hing. Het gebouw voelt leeg.

Stilte

Het gebouw mist nu zijn ziel. De gangen zijn kaal en de ateliers zijn leeg. Het gebouw is duidelijk gestript van de Art & Design vibe. Ergens treurig om te zien, en aan de andere kant mooi om te weten dat wij dus de sfeer in het gebouw zelf hebben gemaakt. En dat gebouw ROSA alleen maar het medium was om ons te presenteren. Ook gelijk fijn om te weten, want dan kunnen wij onze Design & Media vibe ook goed tot uiting brengen in gebouw Azzurro!

In Azzurro wordt flink gesloopt

Muren moeten wijken voor onze eigen indeling. Een indeling die recht doet aan ons onderwijs en onze onderwijsvisie. Een beroepssetting die past bij de 4 opleidingen die wij aanbieden. Elk een eigen 'vleugel' met een eigen identiteit. Een identiteit die wij samen met de studenten willen gaan creƫren de aankomende jaren. Maar eerst : SLOPEN!

Bijna klaar voor de opbouw

En na het slopen is het gebouw klaar om weer opnieuw ingericht te gaan worden. Hier een muur, daar een raam. Grote pleinen, waar in beroepscontext gewerkt kan worden aan projecten en opdrachten van klanten.
Wij lopen in de video door de gang van Mediamanagment naar de open ruimte van de mediaredactie en dan steken wij door naar het atelier van Ruimtelijke vormgeving.

Wat moet het gaan worden?

4 Hoeken

De 1ste verdieping in gebouw Azzurro wordt helemaal ingericht zoals wij dat willen. In samenspraak met het bedrijfsleven en hbo's gecombineerd met onze onderwijsvisie zijn wij tot bovenstaand ontwerp gekomen. Grote ruimtes waar aan projecten en opdrachten gewerkt kan worden in een omgeving die recht doet aan het beroep. Omringend aan deze grote werkplekken vind je lokalen waar de docenten lessen en workshops zullen aanbieden die de projecten en opdrachten waar de studenten aan werken ondersteunen.

Als je de plattegrond door 4 deelt dan zit de onderbouw mediavormgeving linksboven.
De bovenbouw mediavormgeven linksonder.
Rechtonder zitten de mediamanagers en mediaredactiestudenten. En rechtsboven de ruimtelijkvormgevers.

Samenwerken en toch een eigen identiteit

Op deze manier kan elke studentengroep zijn eigen identiteit aan de leeromgeving geven, maar ondertussen nog wel nauw samenwerken met de studenten van andere opleidingen. Al onze opleidingen hebben overlap en raakvlak. En op deze manier is samenwerking en toch een eigen identiteit behouden goed mogelijk.

Op de 2e verdieping van gebouw Azzurro zitten de opleidingen Applicatieontwikkelaar en de verscheidende ICT opleidingen. Ook daar zullen wij meer mee gaan samenwerken, ook hier zit enorm veel overlap in opleiding en beroep namelijk.


Verbouwen

Na slopen komt de opbouw!

Onderbouw Mediavormgevers

De studio van de onderbouw Mediavormgeven krijgt vorm.

Docentenkantine

Een fijne grote lichte docentenkantine wordt gerealiseerd.

Studio Ruimtelijkvormgeven

Het atelier van de onderbouw Ruimtelijkevormgevers en een paar instructielokalen.

Mediaredactie en Mediamanagement

Een mooie ruimte werkplek voor de docenten van Mediaredactie en Mediamanagement met aansluitend de ruimtes waar de studenten aan de projecten en producties kunnen werken.

Stoffig

Kortom: Alles krijgt langzaam vorm en ontstaan de nieuwe werkplekken, studio's, ateliers en instructielokalen. Aankomende maanden nog even de dikke laag stof blijven wegpoetsen.